【從Casetagram走到Casetify:Casetify如何變成國際品牌?】

0
498
Casetify

你地有冇曾經好奇過——Casetify 點解一個電話殼可以整到咁出名,仲踏上埋國際舞台呢 ?

唔講都唔知,原來Casetify係香港品牌嚟㗎!究竟Casetify有咩魅力令人入坑呢?

Casetify既前身係叫做Casetagram, 冇錯就係Instagram+ Case = Casetagram, 一開頭Casetify只係一間Instagram網店,主打具防護力既保護殼!如果講到有咩令到Casetify爆紅……就要繼續睇埋落去啦!

Casetagram第一位客人唔係香港人而係……?

Casetify既前身係Casetagram, 創辦人係Instagram開網店同時配合自家設計網站推銷主打具防護力既保護殼。

以為第一位客人係香港人嗎?你就錯了!Casetagram第一位顧客係來自西班牙,第一個製作的產品係盛惠美金45元的iPhone 4手機殼。

一夜爆紅既契機

原本Casetagram的生意唔係太多,有一天突然訂單蜂擁而至!

原來是球王美斯用了Casetify的手機殼! 大量既訂單仲令到網站server冧埋!就係咁樣創辦人就發掘到商機,正式發展Casetify!

Casetify走向國際的原因—- Customization(個人化)

創辦人表示:「Casetify賣的不只是手機保護殼,而是一個empowerment,是一個表達自己的渠道。」

Casetify 賣既電話殼能達到個人化,從電話殼既顏色配搭,到刻係電話殼既名,字型等等,都由客人自行選擇,創造一個屬於自己的產品。

Casetify走向國際的原因—- 與各大品牌的Crossover

Casetify時不時都會同藝術家/著名品牌合作,令一眾粉絲瘋狂入坑!例如:DHL,NBA,Disney,Coca-Cola等等!

Casetify

WavingCat提供金融理財資訊,讓你抓緊錢途 Follow WavingCat就可以緊貼市場最新消息!

IG: wavingcat.hk FB: WavingCat招財貓