【估計要5-6年先翻本?Mirror成名之路絕不容易!】

0
269
Mirror

Mirror依家紅到大紅大紫,廣告job接到手軟! 單單係姜b, 佢4個月內就已經接左30個廣告!

佢地點紅法?以姜b為例子,佢生日嘅時候,有粉絲花六位數字買下電車廣告慶祝姜b生日! 又好似最近咁,Mirror舉辦成軍兩周年演唱會,一張演唱會被炒到天價23萬!!!

雖然Mirror最近好紅又接好多job,但係經理人花姐就透露Mirror可能都仲要多幾年時間先可以回本,因為公司投資左大量錢落Mirror度!

你知道嗎?其實未達到高人氣之前,Mirror可謂歷盡艱辛!曾經嘅佢地連搭的士去彩排嘅錢都就嚟冇~ 今日!WavingCat就帶大家認識下新一代偶像團體Mirror啦!

Mirror係邊個?個名點嚟?

MIRROR是由12位男生組成的唱跳男團,於2018年11月3日出道。因ViuTV選秀節目《全民造星》的衍生組合。 團隊名稱的起源是鏡子可以反映他們自己最真實的面貌。同時,如果鏡子多於一塊,就可以反射很多或無限的可能性,比喻每位成員都是獨立和獨特,匯聚成團隊就有無限的可能性。

出道初期負評滿滿

在香港組一個偶像團體並不容易,你能想到一個出名的香港偶像團體嗎?有點困難吧?Mirror出道初期飽受批評,覺得這個組合紅不起,實力被受質疑。後來遇上社會運動及疫症肆虐,對MIRROR而言那段時間很難捱,需靠外面的工作以支撐生活,甚至出現「連搭車去Rehearsal都冇錢」

埋頭苦幹 努力做好自己

雖然飽受批評,但Mirror並沒有放棄。他們埋頭苦幹,努力練習,有人練咬字、有人練唱功、有人練演戲。Mirror的曝光率越來越高。他們的努力亦慢慢被看見,最終成為了現時大紅大紫的Mirror。<WARRIOR> MV 點擊率更高達200萬人次觀看!

花姐話要5-6年先回本?

公司投放了大量資源培訓Mirror,包括歌唱訓練,形象指導,戲劇訓練,MV拍攝等等。雖然Mirror現時接到大量工作,但花姐則表示大概需要5-6年才能回本。

Mirror

WavingCat提供金融理財資訊,讓你抓緊錢途 Follow WavingCat就可以緊貼市場最新消息!

IG: wavingcat.hk FB: WavingCat招財貓